Joskus vaan niin sattuu! Kaikki ei mennytkään kuten visioit, tai miten olisit kovasti halunnut. Elämä jonka saatoit suunnitella mielessäsi aikoinaan ruusunpunaisin lasein , ei vastaakkaan todellista nykyhetkeä. Pettymyksen tunne saattaa alkaa kaihertamaan sisimpää ja toivo , hukkuu hiljalleen yhtenä pisarana valtameren synkkään syvytteen. Negatiiviset tunteet alkavat kohdistumaan syyttävästi omaan itseen. Saatat kokea vihaa sisälläsi myös ympäröivää maailmaa kohtaan, koska asiat eivät mennytkään kuin suunnittelit. Silloin saattaa herkästi toisen ruoho näyttää vehreämmältä ja vihreämmältä kuin oma pieni pläntti siinä vieressä. -Vieläkin nurmikko ajamatta sitäpaitsi!

Et ehkä kyennyt pitämään perhettä koossa, saanut lapsia, löytänyt vuosisadan rakkaustarinaa “Disney-satuja” mukaillen tai saavuttanut urallasi kovasti haluamaasi menestystä. Kuvitelmat haaveilemastasi elämästä murenee tiukan nyrkkisi sisällä, jättäen jälkeen vaan harmaata tomua. Itseasiassa tämä on se hetki -“The Moment” – jolloin henkinen kasvu alkaa ja saat alkaa rakentamaan OMAN NÄKÖISTÄSI ELÄMÄÄ! WAU!

Kun olen elämässä kokenut karvaita pettymyksiä, mieleni aloittaa kuin automaatiolla vihapuheen sisälläni; -Olen epäonnistunut, – Mikä minussa on vikana? Viha kanavoituu helposti itseeni ja sitä ihmettelee aikansa, olisiko syytä ottaa esiin kaksi satunnaisesti tuttuakin luonteenheikkoutta peliin mukaan; Katkeruus sekä kateus! Tämä kaksikko vertailee, eristääkin jopa muista ihmisistä ja heistä, keillä on tuo kaikki ihana mitä itse havittelit. Heikkona hetkenä, lähtiessäni pala kurkussa lenkille tuulettamaan ajatuksiani, vastaan tulee kaksi rakastunutta käsikädessä. Ja se kultainen noutaja talutushihnassa siinä kädessä, joka ei ole toisen vyötäisillä tai hiukan ehkä alempanakin.

Näky avaa haavani uudelleen. Nyt voinkin itse valita! Valitsenko katkeruuden ja vihan, vai annanko hyväksynnälle sijaa. Hyväksyn, että ponnisteluista huolimatta vaikkapa tuo ihmissuhde, unelmieni talo tai työ ei ollut minua varten. Elämä kuljettaa minut sinne minne kuuluukin, kun teen parhaani tuskin eksyn tieltä! Kaikki ovet ovat auki unelmiesi tielle!

Luovun haitallisista ajatuksista lempeydellä, mukanaan hyväksyntä. Hyväksyn, että minulla on nyt tämä tunne, silläkin on tarkoituksensa. Saatan tuntea oloni loukatuksi, maailman hetkellisesti epäreiluksi paikaksi tai kokea itseni huonommaksi kuin muut. On hyvä muistaa, kun liika-analysointi, vertailu, katkeruus tai kateus ottaa vallan on hyvä hiljentyä läsnäoloharjoituksen avulla. Palautua tähän hetkeen ja vapautua. Olen tässä ja nyt, juurikin siinä paikassa kuin minun kuuluukin olla!

Koen, että tätä on juurikin se henkinen kasvu. Luopumista odotuksista ja antaa arvoa elämän suomille lahjoille tässä hetkessä. Niitäkin tapahtuu, odottamattomia yllätyksiä- kohtaamisia. Jokin mahdoton tulee mahdolliseksi, kääntäen elämässä aivan uuden sivun. Liika onnellisuuden havittelu voi lisätä tyytymättömyyden tunnetta juuri nyt “Sittenkun minulla on “- lause, voisi muuttua muotoon “-Olen kiitollinen koska…”

Saat sen mistä luovut!

Luopua odotuksista ja hallinnasta, koska en voi ketään tai mitään hallita. Kun on vapaus olla sellainen kuin on ja tulla hyväksytyksi juuri niin, on se suorastaan kultaista hunajaa sielulle. Tämä rakentaa eheitä ihmissuhteita ja terveen itsetunnon. Suoda vapaus rakkaalle toteuttaa itseään ja kasvaa. Niin hassua kuin se onkaan niin rakkaus on vapautta, ei omistamista! Tämän ajatuksen voi myös kääntää myös kohti itseä. Anna itsellesi vapaus olla sellainen kuin olet!

Muillekkin riittää tätä kaikkea hyvää ympärillämme ja toisen onni ei ole itseltä pois! Päinvastoin, voinkin saada siitä inspiraatiota toteuttaa myös itseäni rohkeammin. Mitä enemmän jään kiinni negatiiviseen ajatteluun sekä tuomitsemiseen, sitä enemmän kasvaa vihan ja katkeruuden kehä ympärilläni. Negatiivisuus vain ajaa puoleensa negatiivisuutta. Jos kierrät vuosia samaa kehää, joka vie sinulta enemmän kuin antaa, on hyvä pysähtyä valittamisen sijasta aloilleen ja aloittaa tutkimusmatka omaan mieleen. Opittua ajatusmallia ei ole helppo rikkoa, ja on turha koettaa väkisin työntää ajatusta pois. Mielummin pysähdy siihen mikä on voinut laukaista minussa tämän tunteen. Koinko joskus lapsuudessani riittämättömyyttä mikä heijastaa ajatusmaailmaani tähän päivään asti? Myötätunto itseään kohtaan mahdollistaa vapautumisen omista ”mielenlukoistasi” ja voit todeta – Minä riitän!

Egon valta

Kun ego ei puhu, paljastuu sen alta aina niin kaunis sielu !

Pysähtymisen vaikeus, sekä haaste kohdata ja tuntea tunteet, johtaa erinäisiin ongelmiin ajan saatossa. Kun kohtaa rehellisesti itsensä on helpompi kohdat myös toiset. Paljastua ihmisille täysin avoinna, ilman EGOA. Kun ego ei puhu, paljastuu sen alta aina niin kaunis sielu!

Vuosien saatossa olen tavannut hurjasti ihmisiä, tietyt kohtaamiset muistan elävästi vielä tänäkin päivänä. Nämä kohtaamiset ovat vaikuttaneet minuun syvästi, ohjaten päätöksiäni oikeaan suuntaan samalla rohkaisten riisumaan suojamuurini. Nämä ovat niitä kohtaamisia jotka muistan varmasti aina! Niissä itkettiin, naurettiin, rakastettiin ja vihattiin – oltiin aidon ihmisyyden äärellä.

Kuuntelen hyvin paljon omaa intuitiota ja sydämen ääntä päätöksiä tehdessä. Joku voi ajatella, että se on väärin tai hullua. Itselleni ei oma moraalini antaisi ikinä siunausta toimia toisin. 

Monet psykologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllisesti tehdyt läsnäoloharjoituksia tekevät, ovat keskimäärin onnellisempia ja tyytyväisempiä. Positiiviset tunteet ovat yhteydessä parempaan ja terveempään elämään, joka vaikuttaa kaikkiin ihmissuhteisiimme. Näin juurrutat onnellisuuden elämääsi ja negatiivisten ajatusten kehä tulee helpommaksi hallita.

Annan sinulle nyt yhden läsnäoloharjoituksen käyttöösi, jota kutsutaan nimellä ”Suklaameditaatio”. Voit käyttää mitä tahansa syötävää esim. hedelmää mutta jostain syystä suklaa soveltuu itselle tähän parhaiten 🙂

Suklaameditaatio

  1. Istahda itsellesi mukavaan asentoon. Itselleni toimii asento jossa istun tuolilla, jalat tukevasti ”juurina”, kiinni lattiassa. Yritä olla nojaamatta liikaa selkänojaan, anna selkäsi kannatella uljaasti selkärankaasi, istuinluiden painuessa istuimeen. Lämmitä ihana jalkakylpy itsellesi, jonne voit upottaa jalkasi harjoituksen ajaksi.

2.Havaitse hengitys, sitä ei tarvitse kontrolloida tai muuttaa. Voit ehkä koettaa pidentää hieman uloshengityksen kestoa. Huokaista muutama kerta syväään. Sulkea silmäsi hetkeksi ja anna kehon tasaantua.

3.  Ota valitsemasi suklaa kämmenellesi, tunnustele miltä se näyttää tai tuoksuu. Anna tuoksun virrata lävitsesi.

4. Laita pala suuhusi. Koita, kykenetkö sulattamaan suklaan suussasi. Mitä makuvivahteita suklaasta löydät? Ehkäpä tumman suklaa jopa tanniinisen maun, suklaassa on yli 300 eri makuvivahdetta.

5. Jos ajatuksesi vaeltelee päästä niistä irti lempeästi ja tuo huomiosi jälleen hengitykseen ja suklaaseen.

6. Kun suklaa on sulanut, niele se hitaasti ja tarkoituksellisesti. Hengitä syvään ja ota ehkäpä vielä toinen .

Kiinnitä huomio itseen, miltä sinusta tuntuu? Poikkeaako olosi tavanomaisesta? Maistuiko sulkaa paremmalta kuin olisit syönyt sen hotkien? Pystyisitkö arjen ruokailuissa toteuttamaan samaa pysähtymistä? Tunne vielä läsnäolo ja kiitä mielessäsi kolmesta asiasta elämässäsi juuri tässä hetkessä. Voit myös sanoa nämä ääneen ja vielä antaa itsellesi halauksen harjoituksen lopuksi.

Joka päivä olisi ihanaa , että olisi jotain hyvää mitä odottaa! Syksysinä iltoina – mikä ihanampaa, kun nauttia lasi viiniä viltin alla ja nauttia suklaasta <3

-Jenna