Testissä kasvivärit

Muutama vuosi sitten päätin luopua hiustenvärjäyksestä ja kasvattaa pikkuhiljaa omaa väriäni takaisin , joka vuosien saatossa oli vaihtunut niin vauvankakan blondista pikimustaan. Jatkuva vuosien värjäily oli haurastuttanut oman,  aikoinaan vahvankin tukkani ohueeseen hapsupehkoon.  Lisäksi aina se valinnan vaikeus mikä väri sopii itselle on myös tuottanut tuskaa ja varmaan jatkossakin, kuitenkin muutosta voi saada hiukan turvallisemmin keinoin omaan hiuskuontaloon. Joskus tulee aikoja, jolloin on kiva hieman uudistua ja hemmotella itseään pienellä värimuutoksella.

Ihastuin ikihyviksi kasvivärjäykseen käydessäni paikallisessa ekokampaamossa. Kampaamokäynnin jälkeen hiukset tuntuivat rutkasti paksummilta ja terveemmiltä- Ai että sitä kiiltoa! Kasvivärit eivät myöskään muuta väriä niin radikaalisti ja haluni on ollutkin syventää omaa väriäni tuoden siihen pientä sävyä ja hoitavaa kiiltoa.  Luin kyllä savivaalennuksesta ja sillä olisikin ehkä mahdollista saada radikaalimpaa muutosta monta astetta blondimmaksi. Ammattilaiset voivat korjata ja antaa vinkkejä jos olen väärässä tästä, kirjoitankin nyt vain omasta henkilökohtaisesta kokemuksesta.

Ei eläinkokeita. Ei kemiallisia aineita. 100% Vegan
Mummona myssy päässä. Aine vaikutti 1h.
Pussista saan omiin pitkiin hiuksiini 2 värjäyskertaa

Elikkäs olen nyt jo 3v. ollut ilman kemiallista käsittelyä ja hiukseni voivat paremmin kuin koskaan. Paksuutta ja tuuheutta on tullut lisää sekä hiukset tuntuvat terveiltä. Ruokavaliollakin on huikea merkitys niin päästä varpaisiin, miksei siis yhteen hiussuortuvaankin asti mutta olen aikas varma muutoksen johtuvan juurikin tästä ekologisemmasta värjäysvaihtoehdosta. Voi kun saisinkin energian takaisin pistää ruokavalioni taas ruotuun, mikä katosi joulun sinisten suklaalevyjen alle. Siitäpä itselleni tavoite loppuvuodeksi!

Kaupan väreistä olen käyttänyt ”Khadi  Naturcosmeticks” sekä “Cultivators colors from Nature” ja molemmista pelkkää hyvää sanottavaa. Molempia tuotteita löytyy Life myymälöistä. Minulla itselläni on noin lapaluiden alakulmaan ulottuvat hiukset ja yhdestä purnukasta saan kaksi erillistä värjäyskertaa. Molemmissa tuotteissa on värijauhetta 100g. EI kemiallisia aineita, EI eläinkokeita ja täysin vegaanista, WAU!

Värjäys tehty

Hiuksissa Khadin Henna väri

Homma toimii näinkin simppelisti:

*Sekoita väriä astiaan. Myös vedenlämpötilalla on vaikutusta väärin intensiivisyyteen. Mitä lämpimämpi vesi sitä tummempi väri. Lisää ensin aivan vähän vettä, niin saat annosteltua mömmön oikein.

*Sekoita valmis saven näköinen mössö koko kuontaloosi.

*Pistä myssy päähän ja anna vaikuttaa 30min-1,5h riippuen taas
siitä kuinka paljon sävyä haluat.

*Tadaa! Hemmoteltu pääsi uljaskruunu loistaa hyvinvoinnillaan ja väri kirkastunut huomattavasti. Kestokin on mielestäni ollut hyvä, en oikeistaan huomaa eroa kemialliseenvärjäykseen.

*Huomio allergiat ja yliherkkyydet! Kasviväritkään ei sovi kaikille ja kannattaa kysäistä vielä ammattilaiselta liikkeessä tai ekokampaajaltasi sopiiko tuote jos allergioita yms.

*Myös sellainen “hyvänomantunnon tuottaja” kasviväreistä löytyy, että viemärit /vedet säästyvät voimakkailta kemioilta ja saastutat näin vähemmän äitiluontoa.

Värisävyihin vaikuttaa luonnonkasvit Indigo, Henna, Amla yms. ja INCI-lista on näinkin upeaa luettavaa!

INCI

Eikun kokeilemaan!

-J